dijous, 20 de novembre del 2008

CINISME ESPECULATIU DEL PSOE D’ALDAIA
Nota de premsa d’Els Verds d’Aldaia

Davant la idea del PSOE d’Aldaia de contemplar dins del proper PGOU la requalificació de terres pertanyents a l’horta fins ara protegida, Els Verds volem fer les següents consideracions i propostes:

1. Volem posar de relleu el cinisme que representa la consigna llençada pel PSOE als mitjans de comunicació en què volen practicar un “urbanisme per a salvar l’horta”. Aquesta proposta és tan contradictòria com absurda, que arriba a llindar amb els límits de l’esquizofrènia política més barroera.

2. Si el que el PSOE vol és evitar la pressió urbanística sobre l’horta, el que ha de fer és treure’s del cap aquesta desastrosa idea i seguir les propostes dels grups ecologistes i dels moviments socials que varen signar la ILP PER L’HORTA i que avalaven amb 118.000 signatures una altra idea, però en aquest cas amb visió veritablement sostenible, que defensa la contemplació de l’horta com a espai natural a conservar i a recuperar des de plantejaments ecològicament productius i no caure en l’especulació urbanística pura i dura que ens proposa ara el PSOE d’Aldaia.

3. Denunciem aquest atreviment, que no té parangó en la història local i només pot ser comparable a les polítiques de la dreta dutes a terme fins ara. Resulta vergonyós la falta de coratge per a reconèixer que el que pretenen és, ni més ni menys, el mateix que ha plantejat el PP amb el seu pla d’acció territorial (PAT). És un insult a la intel·ligència criticar les maniobres de la dreta contra l’horta i, en la pràctica, fer el mateix que es critica. Fins i tot el fals i enganós llenguatge és similar: mantenir l’activitat econòmica agrícola, conservar un espai vital, delimitar la superfície que quedarà realment protegida ... sense cap tipus de projecte ni, per suposat, sense dedicar ni un duro al tema, entre altres coses, perquè no en tenen ni per a pipes. Però, fent irreversible la destrucció d’un part de les millors terres del terme municipal.

4. Posem de manifest que tota aquesta pretesa maniobra posa en evidència la forta fam immobiliària d’un ajuntament que està en la ruïna més absoluta per culpa de la gestió desastrosa i irresponsable d’un partit que no coneix altra solució per als seus problemes econòmics que la requalificació de les millors terres d’horta per posar-les en mans de l’especulació urbanística, sota la premissa de “la terra per a qui la pague millor” i de pas quedar-se amb unes quantes fanecades per a pal·liar el crònic dèficit municipal.

5. Denunciem l’agressió que aqueixa proposta significa per a terres considerades fins ara com a “sòl agrícola protegit”, una figura legal consagrada pels mateixos que pretenen ara cementar-ne una part i destruir el conjunt valuós que suposa aquest espai, englobat dins d’un dels 6 espais més productius i irrepetibles de tota Europa.

6. Reclamem als poders públics, i en especial al municipal, la conservació de tota l’horta periurbana per a l’ús agrícola, la seua protecció definitiva i la inversió necessària per tal de fer-la productiva a curt termini i així poder caminar cap a uns Sostenibilitat de debò, que significa proximitat, seguretat i sobirania alimentària, reducció de la contaminació que implica l’actual producció i distribució de productes agrícoles, conservació del medi natural i de la qualitat de vida que aporta, manteniment d’un espai bàsic per al futur de les pròximes generacions.


Voro Torrijos i Tàrrega
Els Verds d’Aldaia