dimarts, 26 d’agost del 2008


COMPROMÍS DE REBAIXES !

Arriba l’estiu i el termòmetre polític a l’esquerra del PSOE s’ha disparat amb actuacions realment escandaloses. Sembla que és el moment idoni per a perpetrar qualsevol malifeta. Les rebaixes polítiques han començat i a ningú no ens han preguntat. Mai no hauria cregut –o més aïnes volgut– que el trencament del Compromís pel País Valencià es produiria, ni tampoc d’aquesta manera tan miserable. M’incloc en el grup de persones que pensàvem que l’ètica política encara existia o que es mantenia en uns límits mínims que s’han ultrapassat per dalt del cap. L’espectacle té difícil parangó en la història de les coalicions.
Això de trencar un pacte sense que una part dels partits signataris del qual hagen pogut dir la seua, resulta increïble i d’una categoria moral soterrada en les entranyes del despropòsit. Quan Bloc i Iniciativa (i el simulacre virtual verd que els acompanya) aposten per pegar un colp d’estat contra les forces polítiques que els han servit de base s’estan fent una mena d’eutanàsia lenta, però segura. Els resultats electorals de les generals passades ho corroboren: el misèrrim 1% obtingut demostra que el camí encetat naix fracassat. I no valen cecs anàlisis triomfalistes quan resulta que han perdut fins a la camisa política i han fet el ridícul més gran de la seua història electoral.
Si alguns pensen que tot val en política estan molt equivocats, si creuen que amb mètodes tan antidemocràtics com els emprats ens van a enganyar, van errats. S’han tirat a una piscina sense aigua, però allò més lamentable és el futur que es dibuixa amb la pèrdua de la confiança –i en conseqüència del vot–, de tota aquella gent que havia cregut en una possibilitat de canvi a partir del Compromís pel País Valencià. El bipartidisme es consolida pas a pas i l’esquerra es desil·lusiona per culpa de fets com els ocorreguts. Potser ara, uns quants tenen el protagonisme que esperaven, però passaran a la història amb la càrrega d’haver destruït l’esperança d’un bon grapat de persones que sí que s’havien compromés amb un País Valencià verd, d’esquerres i sense complexos.
A partir d’ara caldrà buscar nous camins i, amb tota seguretat, a partir del zero electoral, perquè, amb aquest precedent, les faves estan comptades. Potser, començar des del principi, siga una teràpia necessària per tal de superar algunes castes dirigents que no ens mereixen o que ens consideren com a súbdits, després d’haver-nos demostrat la fal·làcia del seu compromís.

Voro Torrijos i Tàrrega

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Pense que tens part de raó en el teu escrit (a mi també em fa vergonya el que ha passat amb el compromís), però deixa que em descollone quan dones lliçons sobre persones i partits fracasats. Mira la vostra trajectòria al poble i després parlem.

Per cert, no sé si el partit d'Arnal és un simulacre virtual o què, però a mi ell em va inculcar l'estima per la terra i el país quan era profe de l'Institut d'Alaquàs, i em fie molt més d'ell que no de Joan Francesc Peris o Toni Roderic. Però molt!

Salutacions

Unknown ha dit...

Estoy con el comentario anterior.
Y APOYO EL PROCESO DE HONDARRIBIA, que busca el reencuentro de todos los verdes del Estado. Dicho esto hay que recordar que Arnal ha sido el único diputado verde electo en las Cortes Valencianas, no como vuestro Peris que llegó a Els Verds para destrozarlos. Primero ahogaron al diputado y pactaron con el PSOE en contra de las bases de Els Verds PV, para obtener un eurodiputado que al final fue expulsado del partido. Para colmo, los fundadores que quedaban (tras la marcha de Arnal y los suyos)han creado Los Verdes del Mediterráneo. Cuando llegó Peris había un único partido verde (además de los fachorros Verdes Ecopacifistas que pactaron con Unión Valenciana)y ahora hay CUATRO.
Arnal ha dado lecciones al grueso del parlamento valenciano, y en sus 4 años de diputado se le oyó tanto como a Ribó o al portavoz del PSPV. Lástima que llegara Peris y se sumara a los personalismos de Hammerstein para cargarse al PARTIDO VERDE VALENCIANO que acababa de conseguir el priemr diputado verde valenciano.