dijous, 20 de novembre del 2008

CINISME ESPECULATIU DEL PSOE D’ALDAIA
Nota de premsa d’Els Verds d’Aldaia

Davant la idea del PSOE d’Aldaia de contemplar dins del proper PGOU la requalificació de terres pertanyents a l’horta fins ara protegida, Els Verds volem fer les següents consideracions i propostes:

1. Volem posar de relleu el cinisme que representa la consigna llençada pel PSOE als mitjans de comunicació en què volen practicar un “urbanisme per a salvar l’horta”. Aquesta proposta és tan contradictòria com absurda, que arriba a llindar amb els límits de l’esquizofrènia política més barroera.

2. Si el que el PSOE vol és evitar la pressió urbanística sobre l’horta, el que ha de fer és treure’s del cap aquesta desastrosa idea i seguir les propostes dels grups ecologistes i dels moviments socials que varen signar la ILP PER L’HORTA i que avalaven amb 118.000 signatures una altra idea, però en aquest cas amb visió veritablement sostenible, que defensa la contemplació de l’horta com a espai natural a conservar i a recuperar des de plantejaments ecològicament productius i no caure en l’especulació urbanística pura i dura que ens proposa ara el PSOE d’Aldaia.

3. Denunciem aquest atreviment, que no té parangó en la història local i només pot ser comparable a les polítiques de la dreta dutes a terme fins ara. Resulta vergonyós la falta de coratge per a reconèixer que el que pretenen és, ni més ni menys, el mateix que ha plantejat el PP amb el seu pla d’acció territorial (PAT). És un insult a la intel·ligència criticar les maniobres de la dreta contra l’horta i, en la pràctica, fer el mateix que es critica. Fins i tot el fals i enganós llenguatge és similar: mantenir l’activitat econòmica agrícola, conservar un espai vital, delimitar la superfície que quedarà realment protegida ... sense cap tipus de projecte ni, per suposat, sense dedicar ni un duro al tema, entre altres coses, perquè no en tenen ni per a pipes. Però, fent irreversible la destrucció d’un part de les millors terres del terme municipal.

4. Posem de manifest que tota aquesta pretesa maniobra posa en evidència la forta fam immobiliària d’un ajuntament que està en la ruïna més absoluta per culpa de la gestió desastrosa i irresponsable d’un partit que no coneix altra solució per als seus problemes econòmics que la requalificació de les millors terres d’horta per posar-les en mans de l’especulació urbanística, sota la premissa de “la terra per a qui la pague millor” i de pas quedar-se amb unes quantes fanecades per a pal·liar el crònic dèficit municipal.

5. Denunciem l’agressió que aqueixa proposta significa per a terres considerades fins ara com a “sòl agrícola protegit”, una figura legal consagrada pels mateixos que pretenen ara cementar-ne una part i destruir el conjunt valuós que suposa aquest espai, englobat dins d’un dels 6 espais més productius i irrepetibles de tota Europa.

6. Reclamem als poders públics, i en especial al municipal, la conservació de tota l’horta periurbana per a l’ús agrícola, la seua protecció definitiva i la inversió necessària per tal de fer-la productiva a curt termini i així poder caminar cap a uns Sostenibilitat de debò, que significa proximitat, seguretat i sobirania alimentària, reducció de la contaminació que implica l’actual producció i distribució de productes agrícoles, conservació del medi natural i de la qualitat de vida que aporta, manteniment d’un espai bàsic per al futur de les pròximes generacions.


Voro Torrijos i Tàrrega
Els Verds d’Aldaia

12 comentaris:

Anònim ha dit...

¡Ánimo, Voro! Pese al plantón de EU (vaya caradura tienen), personas como tú son imprescindibles en la política. ABRAZOS

Anònim ha dit...

Els del Psoe es diferencien ben poquet del PP.

Què ha passat amb els d'EU? De quin plantón parleu?

Anònim ha dit...

Fem força des de Gandía!
FORÇA ELS VERDS, FORÇA ALDAIA!

Anònim ha dit...

a Gandía vos mengeu els mocs igual que a Aldaia. I mira que a Gandia ho teníeu ben fàcil anant de maneta del Bloc.

Anònim ha dit...

Per cert, em sume a la pregunta d'aldaierindependent. Què ha passat amb EU d'Aldaia??

Anònim ha dit...

Collons quin blog que no es responen les poquetes preguntes que es fan....

Voro Torrijos ha dit...

Per si no llegiu els diaris, us adjunte una nota de premsa publicada fa unes setmanes. Per cert, emprant el teu vocabulari sexista, collons per quins collons no en tens per a identificar-te?

NOTA DE PREMSA D’ELS VERDS D’ALDAIA SOBRE L’ANUNCI DE TRENCAMENT PER PART D’ESQUERRA UNIDA DEL PACTE MUNICIPAL COMPROMÍS PER ALDAIA


Davant l’anunci per part d’Esquerra Unida d’Aldaia de trencar el pacte municipal Compromís per Aldaia, Els Verds d’Aldaia volem manifestar:

• La nostra consternació per un fet que està fora de tota lògica política, ja que entre els partits i persones independents que en formem part no hi ha hagut cap problema en els dos anys que estem treballant junts.

• La nostra preocupació per un anunci que no té cap justificació en aquestos moments de desmobilització política i d’imperiosa necessitat d’actuar amb el màxim d’unitat possible per tal de frenar l’avanç de la dreta i de les polítiques antisocials i antiecològiques dels partits majoritaris.

• La nostra denúncia pública perquè aquest més que possible trencament és un acte d’incompliment de molt baix perfil polític i mostra la cara més negativa i barroera d’EU.

• La nostra reclamació del deute econòmic que fins a aquest moment té EU amb la resta del Compromís i que ha acumulat durant tots aquestos mesos, diners que pertanyen a la coalició i no al regidor ni a la persona alliberada.

• La nostra reflexió en relació a les conseqüències que aquest acte d’usurpació podria tindre en el futur de l’esquerra a Aldaia, ja que posa en qüestió de manera molt seriosa la credibilitat d’EU per haver comés aquest acte.

• La nostra exigència a EU perquè s’ho repense i que no actue contra els i les votants que en el seu dia van apostar per un projecte comú anomena Compromís per Aldaia i que ara volen trencar unilateralment.


Voro Torrijos i Tàrrega
Portaveu d’Els Verds d’Aldaia

Anònim ha dit...

Buff quin desastre!! No havia llegit eixa notícia. Doncs no res, d'ací 4 anys PP i PSOE a l'ajuntament. Alguns estan perdent el nord. Si tal com dieu a la nota de premsa no heu tingut cap problema a nivell local en dos anys, no entenc perquè qüestions entre partits que passen fora del poble han d'afectar a Aldaia. De totes maneres si les condicions del pacte estaven signades supose que podreu denunciar a EU d'Aldaia, no? I els del Bloc no tenen res a dir? Mare meua...

Sobre el tema de l'anonimat dir-te que vosaltres em doneu l'opció d'escriure sense identificar-me i preferisc fer-ho així. Si no vos agrada habiliteu els missatges de tal manera que ens hagem d'identificar, i si m'interessa em donaré d'alta.

Sobre el meu llenguatge sexista per usar la paraula "collons", pense que files massa prim, però bé.... Seguiré usant un llenguatge sexista perquè preferisc usar la paraula collons que el "joder" o "hostia" que sol usar la gent.

Salutacions

Els Verds d'Aldaia ha dit...

Hola col·lega, gràcies per la teua resposta. Potser tens raó en tot allò de filar massa prim, no era la meua intenció censurar-te. Pel que fa a la mare dels ous, sí que és un desastre a la curta, però a la llarga caldrà veure què passa. Si en realitat a EU ho han volgut així, hauran d'assumir les conseqüències, perquè en realitat, amb el perfil de la gent que hi resta, poc se'n pot traure. El Bloc no pot dir molt sobre el tema, ja que el seu comportament a nivell de país ha estat pot edificant i per tant m'imagine que esperaran un temps per a dir la seua, tot i que tindrà poca credibilitat allò que puguen dir. El futur a l'esquerra del PSOE cal anar reconstruir-lo constantment i en això estem els Verds, intentant impulsar els moviments socials i dient la nostra quan els mitjans de manipulació de masses ens donen permís. En qualsevol cas, agrair-te la teua opinió, que sempre ens pot servir d'ajuda per a reflexionar i esperar el moment en què puguem parlar algun, cara a cara.

Voro Torrijos

Anònim ha dit...

Bé jo per la meua banda demane disculpes en això de menjar-se els mocs els Verds a Aldaia i a Gandia, però és que em fa ràbia el que ha passat a Gandia... si Els Verds hagueren seguit amb el Bloc les coses haurien anat millor, seguiríeu amb un regidor i no passaria el que està passant ara a l'ajuntament on el pitjor PSOE de la mà dels zaplanistes de Mut fan i desfan. Abans amb el Bloc-Verds controlant als del Psoe les coses anaven molt millor. Perquè la coalició Bloc-Els Verds a nivell local funcionava bé fins que Peris es va desmarcar. Igual hi havia algun problema que se m'escapa però pense que valia la pena seguir. Estic convençut que si Peris haguera sabut que no entrava a les Corts amb Compromís, haguera pactat amb el Bloc per a tindre la cadireta, però com pensava que ho tenia fet. Sols és la meua opinió. No puc deixar de ser molt crític amb tots els partits que quedeu a l'esquerra del Psoe (lloc on em situe), especialment amb Bloc i Els Verds, perquè a EU ja ni els considere.

Salutacions

Els Verds d'Aldaia ha dit...

Hola col•lega, sembla que el Bloc és un partit que consideres declaradament d’esquerres, tot i que les seues aliances electorals amb la dreta catalana diuen tot el contrari. Això no exclou que a nivell local, alguns col•lectius se situen clarament com a grups alternatius al bipartidisme (de pensament únic) imperant i, per això, a Aldaia vàrem poder pactar un programa electoral molt interessant. La llàstima és no poder tirar-lo endavant. Per altra banda, m’imagine que coneixes les intencions de la direcció actual del Bloc que està pensant, per enèsima vegada, a desmarcar-se completament de l’esquerra i de tot allò que sone a “catalanisme” per tal de guanyar vots del blaverisme. Així que, company ... tu mateix. Com has pogut observar, en cap moment he al•ludit a cap líder polític del Bloc i per això no acabe d’entendre la teua fixació amb Peris. En fi, parlant s’entén la gent. Quan vulgues ...

Voro Torrijos

Anònim ha dit...

Anem a pams.

La discussió sobre sí el Bloc és d'esquerres no és nova. Jo tinc la meua opinió que supose no compartiràs. Al Bloc el considere d'Esquerres perquè les seues bases ho són majoritàriament. Sí que és cert que el Bloc és el partit nacionalista referent del País Valencià i dins conviu gent amb distintes ideologies més o menys esquerroses, però jo pense que la majoria és clarament d'esquerres. Igual que els seus col·lectius, tot i que hi ha alguns com el d'Albalat dels Tarongers que embruten el nom del partit. La diferència, crec jo, és que el Bloc és un partit més "gran" i quan et fas gran sempre hi ha més opcions que hi haja impresentables a les teues files. Vaja, estic convençut que si vosaltres tinguéreu els militants i regidors del Bloc tindríeu els mateixos problemes. De fet, sent més xicotets, heu tingut personatges com Hammstein o Arnal.

Pel que fa als pactes, dir-te que el Bloc no sols pacta amb la dreta catalana. El Bloc a les europees pacta amb CiU i PNV que són de dretes, igual que ho fa amb el BNG o el PSM que són d'esquerres. A mi eixe pacte no m'agrada gens ni miqueta però d'ahí a dir que són de dretes va prou. És un pacte que fan entre els partits nacionalistes de l'estat on per exemple no entra ERC per qüestions de rivalitat amb CiU, sinó també entrarien, i ells se suposa que sí són d'esquerres. Vosaltres mateixos heu pactat amb el Psoe i no deixeu de ser el que sou.

Dones a entendre que a Aldaia la cosa amb el Bloc no ha anat mal del tot i arribàreu a un bon pacte. Jo des d'ací vos convide a que s'aclariu de cara a les pròximes eleccions locals, tot i que supose que com sempre primaran els interessos generals dels partits més que els locals. Sempre igual, per part d'uns i altres.

Sobre les intencions del Bloc de desmarcar-se definitivament de l'esquerra i buscar el vot del blaverisme he sentit alguna cosa. Fa poc li vaig preguntar a un amic del Bloc d'Alcoi i em digué que abans de creure'm el que s'estava dient que em llegira la ponència i després parlàvem. No me l'he llegit i no sé si me la llegiré. De totes maneres pense que les coses seguiran com fins ara perquè els militants i regidors són els que són i seguiran treballant com fins ara, a no ser que hi haja un abandonament massiu de la militància, cosa que no crec que passe. T'has llegit tu la ponència del Bloc? Supose que tampoc.

Finalment tens raó sobre la meua fixació amb Peris. Pense que amb qualsevol altre portaveu guanyaríeu en credibilitat.

De moment ens llegim ací.

Salutacions