dimarts, 3 de juny del 2008

PER UN ÚS DEMOCRÀTIC
DELS PANELLS INFORMATIUS!


Pel que es veu, els únics espais legals on es pot posar propaganda als carrers d’Aldaia estan monopolitzats per l’ajuntament i amb un ús deplorable. Si allò que s’hi anuncia són activitats locals, en certa manera ens sembla explicable, però allò que no té cap justificació és la utilització d’aquestes finestres públiques per a continguts forans, com es veu a la fotografia, que anuncien pertot arreu una activitat gens sostenible com és el circuit de velocitat per a vehicles motoritzats i que, per a més inri, una vegada caducat l’esdeveniment que assenyala el cartell, es manté setmanes després.

Així mateix, resulta menys acceptable encara emprar aquestos panells per a altres anunciants privats, com s’ha fet també, darrerament, amb certes activitats circenses de les quals més val no parlar-ne.

Ens sembla que aquestos espais haurien de ser d’utilització exclusivament pública, local i no només monopoli de l’ajuntament. Les associacions locals, els sindicats i els partits, de manera ordenada i en base a un repartiment just, també haurien de fer-ne ús. Si són els únics llocs públics amb què es compta per imposició arbitrària –i contrària a la llibertat d’expressió– de l’actual govern municipal, utilitzem-los de manera democràtica i no en funció de l’economia de mercat o del monopoli de l’aparell de propaganda del govern municipal.


Voro Torrijos

1 comentari:

Anònim ha dit...

Primero desear mañana, día 7 de junio, en el Congreso de EVPV en Orihuela buena suerte a los ex compañeros en su proceso de renovación y proyección hacia el futuro.
En cuanto al último post y desde la perspectiva comarcal, de problemas comunes en la Horta, lo cierto es que las ordenanzas municipales que prohiben la publicidad afectan a asociaciones, sindicatos y a los partidos, que como es el caso de los verdes no tenemos más medio de reclamar el activismo ciudadano.
¡Nos la han hecho buena!