dissabte, 24 de maig del 2008

SÍ AL CENTRE D’ESPECIALITATS D’ALDAIA

NO A LA PRIVATITZACIÓ
DE LA SANITAT PÚBLICA

La sanitat pública de qualitat ha sigut la base fonamental per al desenvolupament de l’Estat del Benestar i és un dels pilars per a assegurar la solidaritat i l’equitat social.

En els últims anys patim una campanya generalitzada per a desprestigiar i desmantellar els sistemes públics de salut, que vol privatitzar-los i que hi busca una oportunitat de negoci. Aquest fenomen està avançant principalment en les CCAA governades pel PP, on tracten de convéncer l’opinió pública que les ineficiències i els problemes de funcionament del sistema sanitari es poden solucionar amb noves formes de gestió empresarial, quan en realitat busquen reduir despeses, la qual cosa empitjora la qualitat de l’atenció sanitària i facilita la privatització.

Al País Valencià, el govern del Partit Popular incompleix de forma reiterada els seus propis plans i pressupostos sanitaris, que fa que ocupem un dels últims llocs de totes les CCAA en dotacions de recursos. El sistema públic de salut presenta deficiències de tal envergadura que es pot dir que és en les famílies on recau l’enorme esforç de les cures que requereixen les més de 40.000 persones dependents, a causa d’una malaltia mental greu, sense que Benestar Social haja començat a posar en marxa la Llei de Dependència.

La falta d’interés polític per la sanitat pública es concreta en la massificació i en les llistes d’espera per a intervencions quirúrgiques, per a les consultes d’especialistes, les proves diagnòstiques i, més recentment, per als medicina general i pediatria. El PP acumula incompliments en centres d’especialitats, en hospitals de dia, en unitats d’atenció domiciliària, en llits d’hospitals, en centres de rehabilitació... i la privatització no fa més que agreujar la situació ja de per si roïna, perquè per a generar beneficis econòmics ha de ser a base de l’escassa dotació de personal i de mitjans. I tot això, des d’una política de premeditat descrèdit de la sanitat pública, que busca aconseguir un suport ciutadà a la privatització.

El PP va començar l’experiència amb Zaplana l’any 1999 a la Ribera i s’està ampliat a altres àrees com Dénia i Elx–Crevillent. Per a rematar el procés de privatitzacions, el nou hospital comarcal de Manises, on estarem adscrits els veïns i les veïnes d’Aldaia i del Barri del Crist, i on ens obligaran a anar en una futura organització del servei. L’empresa adjudicatària és SANITAS, el principal objectiu de la qual és aconseguir beneficis i, com és lògic, només en podran obtindre reduint sous i serveis, cosa que acabarà repercutint en la qualitat de l’assistència.

Encara hi som a temps de salvar un Sistema Sanitari que està valorat entre els millors del món per la qualitat dels seus serveis i, sobretot, pel seu caràcter universal, gratuït i solidari. Per això, fem un crida a la mobilització a tota la ciutadania i als treballadors i treballadores de Sanitat a la mobilització en la seua defensa, alhora que exigim la gestió pública i el manteniment a Aldaia del centre d’especialitats.









1 comentari:

Anònim ha dit...

Es verdad que el sistema sanitario que tenemos funciona bastante bien, sobretodo teniendo en cuenta que se basa en la actitud vocacional del personal sanitario que compensa los vacíos provocados por la falta de planificación política y económica. Para los Verdes la salud es una prioridad, y empieza en la prevención de todas las conductas sociales poco coherentes con el principio de incrementar y mejorar la salud pública que son muchas. La Sanidad pública es la última trinchera, pero antes de llegar allí hay que librar muchas otras empezando por la promoción de una dieta vegetariana, el deporte para la tercera edad (yoga, taichi, etc...) y al tiempo que se consiga reducir el consumo farmacéutico veremos como se redimensiona el uso de ambulatorios y centros médicos colapsados, y se adelgazan las listas de espera.
Se trata también aquí de promover otro consumo responsable de los servicios médicos y de no engordar aún más las cuentas de las multinacionales farmaceúticas que forman, no lo olvidemos, parte de un complejo quimico-industrial que primero nos envenena y luego se enriquece con los "supuestos" remedios que nos brinda.